Mestské materské školy dnes dostali nové antialergické matrace

10.02.2011 Svidník

Svidník 10. februára (TASR) – Deti v materských školách (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Svidník budú môcť počas popoludňajšieho odpočinku spať omnoho pohodlnejšie a zdravšie.
Na všetkých detských posteliach budú oddnes nové antialergické matrace.
"Sme veľmi radi, že sa nám tento zámer podaril. Budeme v týchto aktivitách pokračovať a uvažujeme aj o možnosti výmeny detských postelí. Rovnako plánujeme realizovať aj ďalšie kroky na skvalitnenie prevádzky v škôlkach vrátane rekonštrukcií a modernizácie detských ihrísk v ich areáloch, " uviedol dnes pre TASR primátor Svidníka Ján Holodňák.
Podľa Jána Vooka, ktorý je v súčasnosti poverený vedením Odboru školstva, kultúry a športu MsÚ vo Svidníku bol stav postelí v MŠ, nevyhovujúci.
"Keď sme sa začali zaoberať touto situáciou, našli sme firmu v Prešovskom kraji, ktorá sa výrobou takýchto produktov zaoberá. Objednali sme si 360 matracov a výrobca nám poskytol asi 50-percentnú zľavu oproti cene, ktorá je uvádzaná v katalógu, " vysvetlil Vook. Dodal, že do vybavenia MŠ plánujú zabezpečiť aj ďalšie doplnky z antialergických materiálov.
MŠ na ulici Ľudovíta Štúra si v decembri minulého roka pripomenula 35. výročie založenia a podľa riaditeľky Nataše Šepitkovej za celé toto obdobie neboli menené detské lehátka.
"Teraz sme dostali 152 kusov matracov a deti si ich už dnes popoludní môžu vyskúšať. Najme u malých detí, ktoré prichádzajú po prvý raz do škôlky, sa stáva, že po niekoľkých dňoch, kedy sa pohybujú v kolektíve, zvyknú mať problémy s dýchaním a kašľom. Som presvedčená, že pohodlný a zdravý spánok časť týchto problémov odbúra, " uviedla riaditeľka.
Okrem spomínanej materskej školy dnes dostali matrace aj ostatné dve, ktoré navštevuje dovedna okolo 200 detí.
 

Vyberte región